Výtvarné workshopy pro mladé umělce z dětského domova

Výtvarné workshopy pro mladé umělce z dětského domova je projekt, který vychází z bakalářské práce Denisy Jelínkové, absolventky oboru Sociální pedagogika a volný čas na Masarykově univerzitě v Brně. Projekt se zaměřuje se na podporu dětí z dětských domovů prostřednictvím výtvarných aktivit.

Hlavní částí programu je realizace pěti artefiletických workshopů, návštěva edukačního programu "Umění hravě pro malé i velké" a uspořádání veřejné vernisáže. Každý workshop je jedinečný a zaměřený na různé výtvarné techniky, jako je akrylové lití, akční malba, olejové pastely, plastické reliéfní obrazy a akvarel v plenéru. Díky těmto aktivitám poskytujeme dětem bezpečný a podpůrný prostor pro sebevyjádření, rozvoj kreativity a budování důvěry.

Děti z dětských domovů často čelí výzvám, které ovlivňují jejich emocionální a sociální vývoj. Chybějící stabilní rodinné prostředí může vést k nízkému sebevědomí, pocitu izolace a obtížím v budování zdravých vztahů. Naším cílem je tyto problémy řešit prostřednictvím pravidelných výtvarných aktivit, které podporují spolupráci, komunikaci a zvyšují sebevědomí dětí. Naše workshopy se budou konat pravidelně jednou za 14 dní, což dětem poskytne stabilitu a jistotu.

Závěrečnou fází projektu bude vernisáž, kde děti budou mít příležitost prezentovat své práce veřejnosti. Tato událost se uskuteční ve vybrané kavárně nebo jiné vhodné lokaci a bude doplněna hudebním vystoupením a promluvou o projektu.

Díky účasti v programu Mládež kraji – Jihomoravský kraj, který realizuje JRDM za finanční podpory Jihomoravského kraje, města Brna a MŠMT můžeme v naši aktivitu vylepšit a vyzkoušet s dětmi nákladnější aktivity, které by byly jinak skrz naše možnosti nedostupné.

Sledovat a podporovat nás můžete na Facebooku nebo Instagramu @kreatif.brno, kam dáváme všechny naše aktivity a fotky z akcí.

Fotogalerie: